Monday, February 11, 2008

Gambling?

Som deleier i StatoilHydro vil Tyfus på det mest bestemte motsette seg bedriftens engasjement på det russiske Sjtokman-feltet. Vilkårlighet eller hvorvidt hans bedrift får anledning til å høste fruktene av sin innledende satsing er en klar faktor her. Nå har både Statoil og Hydro hver for seg tidligere investert i en rekke tvilsomme prosjekter rundt omkring i verden, og som også har gitt en heller tvilsom økonomisk gevinst, men dette er et kjempeprosjekt, i en helt annen størrelsesorden og med en helt annen risiko. Den russiske stat er ikke akkurat kjent for å ta hensyn til sine forretningspartnere.

Tyfus kjøper ikke den vanlige propagandaen som med slik iver gjerne blir videreformidlet i vestlige media. Russland er virkelig ikke den store stygge ulven i dagens verden. Men selv det mest bevisstløse styremedlem i StatoilHydro (og i generalforsamlingen) i denne vår kjære bedrift bør innse eller burde ha innsett de langsiktige farene ved dette prosjektet.

I beste fall er det gambling og alle vet at gambling er forbudt ved lov i Norge, kjempers fødeland. I verste faller det atskillig verre og langt mer som står på spill. Det er en dårlig ide, som rett og slett bør dumpes (og ikke i oljebrønnen) før det er for sent.

Kanskje vi bør sette Lotteritilsynet på disse folka? Dette vårt kjærlige statlige tilsyn har utført en rekke effektive aksjoner mot grådige pokerspillere over vårt ganske land de siste årene og som vi alle vet bør det være likerett for loven.

No comments: