Wednesday, May 16, 2007

Kan rådyret blogge?

Dette spørsmålet ser ut til å være på alles lepper for tiden. Noen sier det kan, mens andre sier det ikke kan. Spørsmålet har også blitt aktualisert i det siste da et hunnrådyr fra en annen skog der rådyret pleide å vandre har dukket opp for å stange ned rådyret i hans skog. Andre dyr i rådyrets skog iler til for å tre støttende til mot denne invasjonen fra en annen skog. De har til og med sagt til Tyfus at Tyfus ikke må snakke om rådyret, og en slik oppførsel kan slevsagt ikke tolereres. Tyfus var egentlig nokså uinteressert i hele greia og tar ikke parti for noen av rådyrene.

Dog må det sies at det som gjorde at Tyfus skrev om rådyret fra først av fortsatt er gjeldende og er til og med aktualisert, så derfor vil Tyfus fortsette å skrive om rådyret. Glødende Glo skrev om keiserinnens nye klær for en tid tilbake, og jeg liker også å skrive om slikt. Har rådyret noen pels? Svaret er vel at jeg vet rett og slett ikke. Det finnes helt klar de som er mer pelsløs enn rådyret, men gjør det rådyret mindre nakent? Som sagt, dette og andre spørsmål er på alles lepper for tiden.

Det er interessant når hunndyret etter så mange år kommer for å ta rådyret, at hun har fostret hat, avsky eller forakt eller hva det enn kan kalles for så lenge. Man trenger ikke ta parti for å mene det. Å ta parti er vel temmelig idiotisk, selv om mange gjør det, gjør det uten egentlig å kjenne til forhistorien eller noe av bakgrunnen for det hele overhodet.

Og som sagt: de er faktisk så ivrig i tjenesten at de sier til Tyfus at Tyfus ikke får blogge om rådyret eller forstyrre dets ettersigende skjøre sensibilitet. Ingen får si noe vondt om rådyret eller noen av de andre keiserpingvinene i skogen.

Og det går jo ikke.


Tyfus liker å blogge, men som han har gjentatt mange ganger nå, så ville han ha likt det mye bedre om keiserpingvinene og andre faktisk hadde skrevet om noe, istedenfor å bare røle og vrøvle. Slik taler Tyfus. Tyfus har talt.

No comments: